You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Muratpaşa Belediyesi'nden Kadınların El Emeğine Özel Pazar

Pazar, Şirinyalı Mahallesi’nde her cuma açılacak.

 

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, kadınların ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlayacak ‘Üreten Eller Pazarı’ Şirinyalı Kapalı Pazar Yeri’nde açılıyor. Her Cuma günü 09.00 – 20.00 saatleri arasında kurulacak olan ‘Üreten Eller Pazarı’ ilk kez 21 Ağustos saat 11.00’de, Şirinyalı Kapalı Pazar Yeri’nde açılacak.

 Açılış için gün sayan Üreten Eller Pazarı’nda; kadın girişim kooperatifleri, Muratpaşa sınırlarında ikamet eden, el emeği ürünler üreten kadınlar, Muratpaşa Belediyesi’nin mesleki eğitim ve sanat kurslarına katılan ve üretim yapan kadınlar yeralacak. 350 kadının başvuruda bulunduğu Üreten Eller Pazarı’nda; stantlar, kooperatif ve kadınlara ücretsiz tahsis edilecek.

Fabrikasyon üretim ya da bir markaya ait olan yiyeceklerin satışına izin verilmeyecek olan pazarda, kadınlar; gıdadan çiçeğe, mefruşattan aksesuara, geleneksel el sanatlarından dekorasyon ve hediyelik eşyaya pek çok el yapımı ürünlerini satabilecek.

Yeni normallere göre kurulacak pazarda; sosyal mesafe kurallarına göre yerleşim yapılacak, maske, eldiven ve hijyen malzemeleri kullanımı zorunlu olacak.